***************************************************************** * Hello there. Thank you for showing interest in our source code. * Perhaps you'd like to join our team? To learn more, visit: * * https://www.werkenbijtws.nl *****************************************************************
  • 200.000+ tevreden klanten
  • 1.700.000+ technische artikelen
  • Voor bedrijven én particulieren
  • Vanaf 4,95 verzendkosten
  • Achteraf betalen
  • WebwinkelKeur-cijfer: 9,4

Mijn eerste ervaringen met een Custor gereedschapskoffer

Mijn man en ik zijn beide niet heel technisch ingesteld.

Als ik eerlijk ben is zelfs een plankje aan de muur maken, een traphekje plaatsen of een loszittende wc-bril weer vastzetten ons te veel gevraagd. Maar met een vader en een schoonvader die hun hand daar niet voor omdraaien is dat niet eens zo heel erg.

Want zodra er iets los zit wat vast moet of vast zit wat los hoort, dan bel ik mijn vader of schoonvader. En dan staan ze hier dus gewoon op de stoep.

Want dat traphekje wat geplaatst moet worden is echt niets vergeleken met de hele verbouwingen die zij al hebben gedaan. En waar het voor mijn schoonvader vooral hobby is, is mijn eigen vader een beroepskracht. Dag in, dag uit staat hij op de bouw. En zodra hij vrij is doet hij dan nog klusjes in eigen huis. Of bij mij, mijn zus of bij de postbode van de buurvrouw van een achterneef of zoiets.

Je begrijpt dat mijn vader genoeg gereedschap heeft om mij in principe bij elke klus te kunnen helpen. En dat is maar goed ook. Want wij hebben wel wat spullen in huis hoor. Een elektrische boormachine bijvoorbeeld. Of een hamer. Maar ver komen we er eigenlijk niet mee. Want als hier een foto aan de betonnen muur gehangen moet worden dan ben je met een hamer en een spijker niet echt geholpen. En zelfs die spijkers heb ik dan nog niet eens in huis.

En dus neemt mijn vader dan dus ook gerust een setje van de juiste pluggen, schroeven, bouten, moeren, spijkers of wat hij dan ook maar nodig heeft mee om dat traphekje te plaatsen of dat schilderijtje aan de muur te hangen.

Nou vind ik het echt niet noodzakelijk om een boorhamer of een cirkelzaag of iets dergelijks in huis te hebben voor het geval ik die eens (in de 5 jaar) nodig heb. Maar het kan toch handig zijn om wel een en ander in huis te hebben.

Het komt tenslotte ook wel eens voor dat mijn schoonvader onverwachts een klusje tegen komt en hij aanbied het meteen maar te maken. En als hij dan vraagt om een of andere steeksleutel of schroevendraaier, dan breekt het zweet me al uit. Ik heb tenslotte echt geen idee wat het is of waar ik het kan vinden.

Maar hé, ik vond daar dus de ideale oplossing voor! Namelijk deze Custor gereedschapsset.

Een hele complete set met een hamer, een schaar, een ijzerzaag, een rolmaat en een hele boel andere dingen waarvan ik werkelijk geen enkel idee had waarvoor je het moest gebruiken.

Mijn schoonvader is de set even komen bekijken en jubelde de materiaalkeuze toe.

Dat Chrome vanadium staat hem wel aan. Mooi! Hij tevreden, dan ben ik ook tevreden.

Want hoewel het er tof uitzien, zo’n set, weet ik natuurlijk helemaal niet waar ik op moet letten als ik zoiets aanschaf.  Zo bleef ik op zoek naar de kniestukken… want die zaten er toch ook bij?

Maar dat bleken dus onderdelen te zijn die je bij de ratel kan gebruiken om ook dingen in een hoekje of kiertje goed vast te kunnen maken. En dus niet een soort kussentjes voor je knieën waardoor die geen pijn gaan doen tijdens het klussen.

En dan zit er dus ook nog een waterpomptang in de koffer. Dus ik vraag me dan gelijk af: waar gebruik ik dat voor? Waarom zit het in een doodnormale gereedschapskoffer? Nouja, het schijnt dus dat een waterpomptang in eerste instantie vooral tot de loodgieters uitrusting behoorde, maar dat het nu door veel vak-/klusjesmannen wordt gebruikt omdat je er heel goed kracht mee kan zetten. En iets dus heel goed vast kan draaien. Je kan het maar beter weten, toch?

Mocht je nu denken: JAA! Doe mij ook zo’n custor gereedschap set met waterpomptang, ratel, steekringsleutels en nog veeeel meer. Dan vind je die hier:

En als je net als ik een techniekleek bent en je vragen hebt, mail dan even naar info@techniekwebshop.nl. Dan voorzie ik je met alle liefde van tips. Of ik vraag M'n (schoon)vader daar even voor. ;)